Új CDC iroda a 17. kerületben

A CDC ingatlanhálózat 17. kerületben megnyílt új irodájának tulajdonosa, Sebestyén Diána a szakma iránti elkötelezettséggel és lelkesedéssel avatott be az ingatlan adás-vételek mozgatórugóiba, a CDC hálózat előnyeibe, és Budapest egyik leggyorsabban fejlődő kerületének ingatlanpiaci jellemzőibe.

20150630_124128

Miért pont a CDC franchise keretében nyílt meg az iroda?

Dia: A CDC ingatlanhálózat alapításánál a szakmában máshol már jól működő értékesítési modellek és infrastruktúra úgy lett kialakítva, hogy mind értékesítői mind irodavezetési szempontból hatékonyabb legyen a tevékenység. A nagy fluktuáció elkerülése érdekében családiasabb légkört és nagyobb jutalék százalékot kínál a CDC, ami a piacon jelenlegi legmagasabb, 50-50 %-os megosztást jelenti az iroda és az értékesítők között. A cél, hogy hosszabb távon dolgozzanak együtt a munkatársakkal. Ezen kívül fontos szempont volt az ügyfélközpontú hálózat létrehozása, itt nincs olyan, hogy elmegy az üzlet, mindig megpróbálják megtalálni a lehető legjobb megoldást az eladó, a vevő, az iroda között, még akkor is, ha ez a jutalék rugalmasabb alakításában nyilvánul meg. A harmadik cél a területi kötöttség nélküli működés, ami nem jellemző a többi nagy ingatlanhálózatnál, ahol sokszor kerületen belül is behatárolják az adott iroda munkavégzését. A CDC-nél a hálózat bármely tagja dolgozhat másik budapesti kerületben vagy vidéken is.

lp99bbyktb79j5pu5noa_000001

Hogyan esett a választás a 17. kerületre?

Dia: Én itt születtem, a Péceli úton nőttem fel, a szüleim itt laknak a mai napig, így minden szegletét jól ismerem a kerületnek. A HR és államigazgatási diplomáim megszerzése után az ingatlanszakmában dolgoztam, többek között az újpesti CDC irodában is, majd más utakra vitt az élet, a végzettségem szerint helyezkedtem el egy multinacionális cégnél, utána született meg a kisfiam. Mindig is az ingatlanozás volt a szerelmem, nagy vágyam volt, hogy saját ingatlanirodám legyen. Mivel a 17. kerületben még nem volt CDC franchise tag, részletes piackutatást végeztem a kerületi ingatlanhelyzetről és a jövőbeni lehetőségekről, majd két tulajdonostársammal megalapítottuk a CDC új irodáját.

qv0cgh4b374bhwgn9zdg_000001

Mi jellemzi a 17. kerület ingatlanpiacát, milyen irányban fejlődik tovább?

Dia: Ez a legnagyobb kiterjedésű kerülete Budapestnek, a www.ingatlan.com adatai szerint mintegy 3100 eladó lakással, házzal és telekkel. Ehhez adódik az agglomeráció – Pécel, Maglód, Ecser stb. -, amely még nagyobb lehetőségeket rejt, hiszen most, hogy megépült az M0-ás, jobb lett a közlekedés. Sokan költöznek ide, hiszen az ingatlanárak a budapestieknél sokkal kedvezőbbek. Egy családi ház építéséhez Kistarcsán vagy Pécelen 20-30 %-kal olcsóbban lehet telket venni, mint a kerületben. Az ingatlanárak alakulását most nehéz megjósolni, hiszen az elmúlt fél évben robbanásszerű árnövekedés volt a piacon, az eladó ingatlanok száma az ötödére esett vissza, a kereslet pedig megnőtt, hiszen most mindenki kiveszi a bankszektorból a pénzét és ingatlanba fekteti.

chjogncigtoo2cggo8k7_000001

A 17. kerületbe azok a fiatal családok költöznek ki elsősorban, akik színvonalas életre, kertvárosi hangulatra vágynak jóval kedvezőbb árfekvésben, mint Budapest belsőbb kerületeiben. Itt egy 3-4-6 lakásos társasházban kertkapcsolattal, kulturált zöld környezetben, az erdő közelében ugyanolyan árfekvésben lehet lakáshoz jutni, mint mondjuk Zuglóban, egy soklakásos társasházban. Ráadásul nagyon jó a közlekedés, régebben Rákoskeresztúr volt a központ és ide érkeztek a buszjáratok a kerület 9 részéből, most viszont ezek többségéből már negyed óra alatt külön buszsávon elérhető az Örs vezér tér. Budapesten most a 17. az egyik leggyorsabban fejlődő kerület, az új építésű ingatlanok esetében a családi házak, iker- és sorházak, valamint a max. 6-8 lakásos társasházak építése jellemző. Az ezekhez tartozó kerttel vagy kertkapcsolattal megőrizhető a kerület családias, kertvárosias hangulata.

9ypkuhhfwxdwy8nn3p6b_000001

A személyes kötődések miatt az iroda tevékenysége főleg a kerületre fog koncentrálni?

Dia: Számunkra nagyon fontos, hogy hozzánk hasonló elkötelezett munkatársakkal dolgozzunk együtt, akik jól ismerik az adott piacot, és akik szakmailag is felkészültek. Így a jelenleg 6 fős, de még bővülő értékesítési csapatunk tagjai mind a kerületben, illetve az agglomerációban élnek, és az iroda tevékenysége is erre a térségre fog koncentrálni, persze ez nem zárja ki a máshol történő adás-vételek lebonyolítását.

46bsim8vylhneka1p6gt_000001

Néhány ingatlan a 17. kerületi iroda kínálatából:

http://www.cdci.hu/elado-sorhaz/budapest/xvii/rakoshegy/rakosmezei_repulok_utja-413309

http://www.cdci.hu/elado-ikerhaz/budapest/xvii/rakoscsaba-ujtelep/rakoscsaba-ujtelep-412357

http://www.cdci.hu/elado-lakas/budapest/xvii/szarazhegy/szarazhegy-412253

http://www.cdci.hu/elado-ikerhaz/budapest/xvii/rakoscsaba-ujtelep/szilasliget_utca-412474